Nous hàbits per a la tornada a l'oficina: aprèn a asseure correctament

04/09/2019

Nous hàbits per a la tornada a l'oficina: aprèn a asseure correctament

La nostra salut és el més important i no hem de descuidar-la a la feina, ni mentalment, ni físicament. Encara que ocupem un càrrec d'oficina, passar la major part del dia en una mateixa posició desgasta el nostre cos i si no adoptem una postura adequada, ens pot provocar greus lesions com lumbàlgies, hèrnies discals, protrusions o tendinitis, entre d'altres. Tant el mobiliari, com la posició corporal, juguen un paper important en el nostre benestar, de manera que anem a destacar els aspectes més importants de l'ergonomia per prevenir aquests possibles danys.

L'alçada del seient. Comencem pel bàsic, la cadira és el que ens sosté i ha d'estar adequada a la nostra alçada. És important que la regulació del seient ens permeti col·locar perfectament els peus a terra, aconseguint que les nostres cames formin un angle de 90º respecte a l'assentament, tal com explica la web RRHH Digital, ja que, d'aquesta manera, les cames adopten una posició ni massa tensa, ni massa relaxada, alliberant d'estrès la zona lumbar.

Suport correcte de l'esquena. Després d'ajustar el seient a la nostra alçada, hem de col·locar també el respatller. El correcte per no carregar l'esquena, és que la columna vertebral quedi recta, donant-li tot el suport possible a la zona lumbar, amb l'ajuda dels peus reposats a terra o bé mitjançant l'ús d'un reposapeus; d'aquesta manera, tindrem més llibertat de moviment a les espatlles i aconseguirem descarregar la zona cervical.

Balanceig. Les cadires per a oficina compten amb un mecanisme de balanceig que permet alleujar la tensió muscular donant una major flexibilitat a la nostra posició. En realitzar aquest petit moviment de forma regular, estarem evitant l'excés de rigidesa durant tantes hores. A més, si els peus perdessin el suport del terra, podem posar un reposapeus, mantenint sempre l'angle de 90 º a les nostres extremitats. La idea és que la part posterior de les cuixes quedi lleugerament recolzada a la cadira, per sentir menys pressió i afavorir la circulació sanguínia.

L'alçada dels reposabraços. Els braços han de quedar a l'altura de la taula formant un angle de 90º graus, que permet tenir-los recolzats i descansats, alhora que evitem tensions cervicals. Hi ha cadires que compten amb reposabraços adaptables, però si no és el cas, la graduació de l'altura de la cadira ens pot ajudar a aconseguir aquesta posició.

Escriptori: L'alçada ideal d'un escriptori està entre els 70 i els 75 cm sobre el terra, permetent que les cames càpiguen sota la taula i evitant el contacte amb aquesta. Un cop col·locats davant de l'escriptori, hem d'adaptar les eines de treball que es troben en ell, a la còmoda posició que hem adoptat.

Pantalla de l'ordinador: Segons diversos fisioterapeutes, el monitor ha d'estar col·locat de tal manera que la nostra mirada es mantingui al capdavant. No hem d’inclinar el nostre cos cap endavant, encorbar l'esquena o doblegar el coll. És la manera d'evitar engarrotaments i tensions. També és possible utilitzar suports per al monitor, si estigués massa baix per al nostre camp de visió. Encara que l'ideal és que la nostra mirada quedi lleugerament per sota de la part superior de la pantalla.

Teclat i ratolí: La col·locació d'aquests elements és molt important per evitar lesions als canells, espatlles o colzes, que solen acabar en tendinitis. Acompanyar aquestes eines de coixinets, és fonamental per descansar i acomodar les nostres extremitats. Però sobretot, hem d'evitar el desviament dels nostres canells i mantenir-los rectes dins de la comoditat.

More articles from Colonial